Moskovisch gebak

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

5 eieren - 125 gr suiker - 12,5 gr citroenrasp of vanillesuiker- 125 gr patentbloem - boter om in te vetten

HULPMIDDELEN

Bakvorm doorsnede 20cm, beslagkom, mixer, oven, bakpapier


Recept voor Moskovisch gebak. Deze 'cake'kan verwerkt worden tot een mooi taart met diverse vullingen en diverse glazuren en of een top laag van marsepein.

Voorbereiding

Bekleed de bodem en wand van de vorm met bakpapier en vet dit ook in.
Verwarm de oven voor op 180?C.

Bereidingswijze

Klop de eieren, suiker, citroenrasp gedurende ? 10 minuten met de mixer totdat het mengsel als een dik wit lint van de gardes loopt.
Klop de bloem er luchtig in delen door en schep het mengsel in de vorm.
Strijk de bovenkant glad en bak de taart in het midden van de oven in ? 40 minuten gaar en lichtbruin.
De bovenkant voelt dan veerkrachtig aan en de zijkanten laten los van de wand.
Laat de taart minimaal 5 minuten uitdampen op een rooster en verwijder dan de vorm.
Haal de taart van de bodem en laat hem op een rooster verder afkoelen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pertad
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies