Gebakken aardappelen met rozemarijn

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1,5 kg aardappelen *
3 eetl. Becel voor koken,(roer)bakken en braden *
2 teentjes knoflook *
1 citroen of limoen *
2 takken rozemarijn of 2 theel. grof zeezout *


Gebakken aardappelen met rozemarijnBron:www.Becel.nl

Bereidingswijze

Was en schob de aardappelen onder stromend water schoon .
Snijd ze met schil in vieren .
Verwarm de oven voor op 200?C.
Hak de knoflook fijn,boen de citroen schoon en rasp het geel van de schil van de citroen en pers de citroen vervolgens uit .
Haal de naaldjes van de rozemarijntakken .
Doe de aardappelen samen met de andere ingredienten in een ovenschaal en schenk hier de Becel voor koken,(roer)en braden over .
Bak de rozemarijn-aardappelen in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar .
Schenk eventueel tijdens het bakken nog wat Becel voor koken,(roer)bakken en braden over de aardappel zodat een mooie bruine korst ontstaat.P/P:380 kcal(1600 kj/7 g vet(waarvan 1 g verzadigd vet)/73 koolhydraten/8 g eiwit.

Serveertips

Deze aardappelschotel wordt nog lekkerder als er uiringen aan worden toegevoegd.
Dit gerecht kan ook in een koekenpan gemaakt worden,kook de aardappelpartjes dan eerst 5 minuten,laat ze heel goed uitlekken en bak ze dan in wat meer Becel voor,koken(roer)bakken en braden .

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies