Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

PECANNOTENTAART

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

200 g bloem, 150 g ijskoude boter, zout, 3 eetlepels fijne tafelsuiker, 2 eidooiers, 1 bekertje creme fraiche a 150 g, 6 eetlepels appelstroop, 3 eieren, 200 g gepelde pecannoten



Een Amerikaanse dessertraditie: "PECANPIE" na de kalkoenmaaltijd op "Thanksgiving Day"

Voorbereiding

Kneed de bloem met de ijskoude boter, een snufje zout, de suiker, de eidooiers en 2 eetlepels ijskoud water in een foodprocessor, met de Mixer met deeghaken of met koele handen tot een deegbal. Laat het deeg, afgedekt, 30 minuten in de koelkast rusten. Klop de creme fraiche met de appelstroop en de eieren los. Roer de helft van de noten erdoor.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap met een doorsnede van 27 cm. Bekleed een aardwerken of porseleinen pievorm (24 cm) met het deeg. Snijd de randen netjes bij. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Schenk het ei/notenmengsel in de taart en leg de rest van de noten erop. Bak de taart in het midden van de oven in 40 a 50 minuten gaar.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top