Loempia deeg maken

  • Chinees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

100 gram bloem
1 eiwit
6 a 8 eetlepels water
20 gram maizena
bloem
zout


Hier eens wat nuttigs. Deeg voor de loempia, voor degene die het maken ervan leuk vinden

Voorbereiding

Het eiwit even opkloppen. Bloem en maizena in een kom zeven. Het eiwit er aan toevoegen en geleidelijk het water en het zout er aan toevoegen. Kneed hiervan een glad deeg.
Een bord met bloem bestuiven (door de zeef), het deeg erop leggen en daarover weer bloem strooien. 1 a anderhalf uur in de koelkast laten staan. Een plank of het aanrecht bestuiven met bloem en hierop het deeg uitrollen. Het deeg in vieren delen en elk stuk opnieuw uitrollen, het deeg moet zeer dun worden uitgerold, tot het bijna doorzichtig is. Telkens opnieuw bestuiven zodat het niet gaat plakken. De deegvelletjes bijsnijden en op een koele plaats zetten.

Bereidingswijze

Later legt men op elk velletje twee eetlepels vulling, bij het dichtvouwen de randen insmeren met wat losgeklopt ei. De loempia's in hete olie bruin bakken.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies