Loempia deeg maken

  • Chinees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

100 gram bloem
1 eiwit
6 a 8 eetlepels water
20 gram maizena
bloem
zout



Hier eens wat nuttigs. Deeg voor de loempia, voor degene die het maken ervan leuk vinden

Voorbereiding

Het eiwit even opkloppen. Bloem en maizena in een kom zeven. Het eiwit er aan toevoegen en geleidelijk het water en het zout er aan toevoegen. Kneed hiervan een glad deeg.
Een bord met bloem bestuiven (door de zeef), het deeg erop leggen en daarover weer bloem strooien. 1 a anderhalf uur in de koelkast laten staan. Een plank of het aanrecht bestuiven met bloem en hierop het deeg uitrollen. Het deeg in vieren delen en elk stuk opnieuw uitrollen, het deeg moet zeer dun worden uitgerold, tot het bijna doorzichtig is. Telkens opnieuw bestuiven zodat het niet gaat plakken. De deegvelletjes bijsnijden en op een koele plaats zetten.

Bereidingswijze


Later legt men op elk velletje twee eetlepels vulling, bij het dichtvouwen de randen insmeren met wat losgeklopt ei. De loempia's in hete olie bruin bakken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies