Duivelse kip

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 2 uien

- 2 teentjes knoflook

- 1 cm gemberwortel

- 3 eetlepels zonnebloemolie

- 4 kippenpoten

- mespuntje trassie

- 0,5 dl ketjap manis

- 15 gram goela djawa (of bruine basterdsuiker)

- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels vloeibare tamarinde

HULPMIDDELEN

Trassie is een typisch Indonesische smaakmaker. Het is een samengeperste, gedroogde en gefermenteerde garnalenpasta. Trassie stinkt nogal, maar de doordringende geur verdwijnt grotendeels als je het bakt of roostert.

goela djawa is een mengsel van palmsuiker en rietsuiker. Het is verkrijgbaar bij de toko. Je kunt het eventueel vervangen door bruine basterdsuiker.

Tamarinde of asem is het vruchtvlees van een tamarindevrucht. Het heeft een lichtzure smaak en een conserverende werking.


Voor het gemak en een kortere bereidingstijd kun je de kippenpoten ook vervangen door 500 gram kipfilet. De kip is dan in ca. 20 minuten gaar.

Voorbereiding

Pel en snipper de uien en knoflook. Schil de gember en snipper het fijn.
Verhit de olie in een braadpan of wok en bak de kippenpoten om en om aan. Haal ze uit de pan.

Bereidingswijze

Fruit de uien, knoflook, gember en trassie ca. 2 minuten in het braadvet.
Voeg de kip, 3 dl water, ketjap, suiker, sambal en tamarinde toe en breng het aan de kook. Laat de kip in ca. 30 minuten gaarstoven.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies