tabouleh (bulghursalade)

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

175-200 g bulghur
1 tl zout
450 g tomaten, in stukjes
1/2 komkommer, in stukjes
3-4 lenteuitjes, gehakt
verse munt, ter garnering

dressing:
50 ml olijfolie
50 ml citroensap
2 el versgehakte munt
4 el versgehakte peterselie
1 teentje knoflook, fijngehakt


Voorbereiding

Meng de bulghur en het zout in een kom.
Voeg 3,5 dl water toe en laat het mengsel 15-20 minuten rusten.
Het water wordt geabsorbeerd.
Klop alle ingredienten voor de dressing in een kom door elkaar.
Roer de dressing door de tarwe.
Dek de schaal af en zet deze 2 uur of een nacht in de koelkast of op een koele plek.

Bereidingswijze

Voeg de tomaten, komkommer en lenteuitjes toe.
Meng alles goed.
Garneer met munt.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies