tabouleh (bulghursalade)

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

175-200 g bulghur
1 tl zout
450 g tomaten, in stukjes
1/2 komkommer, in stukjes
3-4 lenteuitjes, gehakt
verse munt, ter garnering

dressing:
50 ml olijfolie
50 ml citroensap
2 el versgehakte munt
4 el versgehakte peterselie
1 teentje knoflook, fijngehakt


Voorbereiding

Meng de bulghur en het zout in een kom.
Voeg 3,5 dl water toe en laat het mengsel 15-20 minuten rusten.
Het water wordt geabsorbeerd.
Klop alle ingredienten voor de dressing in een kom door elkaar.
Roer de dressing door de tarwe.
Dek de schaal af en zet deze 2 uur of een nacht in de koelkast of op een koele plek.

Bereidingswijze

Voeg de tomaten, komkommer en lenteuitjes toe.
Meng alles goed.
Garneer met munt.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mmgeldof


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies