tabouleh (bulghursalade)

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

175-200 g bulghur
1 tl zout
450 g tomaten, in stukjes
1/2 komkommer, in stukjes
3-4 lenteuitjes, gehakt
verse munt, ter garnering

dressing:
50 ml olijfolie
50 ml citroensap
2 el versgehakte munt
4 el versgehakte peterselie
1 teentje knoflook, fijngehakt


Voorbereiding

Meng de bulghur en het zout in een kom.
Voeg 3,5 dl water toe en laat het mengsel 15-20 minuten rusten.
Het water wordt geabsorbeerd.
Klop alle ingredienten voor de dressing in een kom door elkaar.
Roer de dressing door de tarwe.
Dek de schaal af en zet deze 2 uur of een nacht in de koelkast of op een koele plek.

Bereidingswijze

Voeg de tomaten, komkommer en lenteuitjes toe.
Meng alles goed.
Garneer met munt.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgeldof


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies