Melktert

  • Afrikaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Pakje diepvriesbladerdeeg
? l melk
1 lepel boter
? kaneelstokje
eventueel scheutje rozenwater
2 lepels maizena of bloem
2 lepels suiker
4 eieren



(van blanke Suidafrikaners): van "M."

Bereidingswijze

Beleg de bodem en de eerste 1,5-2 cm van de opstaande rand van een taartvorm met bladerdeeg, 'lijm' de stukken aan elkaar met koud water. Breng melk kaneelstokje aan de kook met eventueel rozenwater. Maak bloem of maizena aan met wat melk en bind het melkmengsel. Haal van het vuur en voeg suiker toe. Splits de eieren en roer de dooiers er een voor een bij. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel erdoor. Giet in de vorm, zet 10 minuten op 200? en 15 minuten op 180?, het deeg moet gaar zijn en de bovenkant mooi bruin. Warm of koud serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een diameter van 30 cm.

van 49,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies