Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Melktert

Door: llheks

  • Afrikaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Pakje diepvriesbladerdeeg
? l melk
1 lepel boter
? kaneelstokje
eventueel scheutje rozenwater
2 lepels maizena of bloem
2 lepels suiker
4 eieren



(van blanke Suidafrikaners): van "M."

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Beleg de bodem en de eerste 1,5-2 cm van de opstaande rand van een taartvorm met bladerdeeg, 'lijm' de stukken aan elkaar met koud water. Breng melk kaneelstokje aan de kook met eventueel rozenwater. Maak bloem of maizena aan met wat melk en bind het melkmengsel. Haal van het vuur en voeg suiker toe. Splits de eieren en roer de dooiers er een voor een bij. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel erdoor. Giet in de vorm, zet 10 minuten op 200? en 15 minuten op 180?, het deeg moet gaar zijn en de bovenkant mooi bruin. Warm of koud serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top