Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gaeng Gari Nuea (gekruid rundvlees)

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

450 g mager rundvlees
175 g mini aubergines
8 gedroogde rode pepers
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1,5 cm gemberwortel Kha
1,5 cm gemberwortel
2 stengels sereh
6 zwarte peperkorrels
1 theelepel gehakte daun djeruk purut
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel korianderzaad
75 ml kokosolie
1/4 theelepel basilicum
500 ml dikke kokosmelk
500 ml dunne kokosmelk
25 ml vissaus
basilicumblad
gesneden rode pepers



Bereidingswijze

Snijd het vlees in dunne reepjes.
Week de pepers in warm water tot ze droog zijn, laat ze uitlekken en knijp ze droog.
Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de gember en het citroengras in stukken en doe die in een vijzel.
Stamp een beetje, doe de peperkorrels, de limeschil, de komijn en de korianderzaden erbij en stamp tot alles fijn is.
Verwarm de olie in een wadjan tot ze matig warm is, doe er dan het kruidenmengsel bij en bak dat al roerend 4-5 minuten.
Doe de dikke kokosmelk erbij en blijf roeren tot de vloeistof tot de helft is ingedikt.
Doe het rundvlees, de vruchten van de eierplant, de gedroogde basilicum en de helft van de dunne kokosmelk erbij en breng het bijna aan de kook.
Laat het doorsudderen tot het vlees gaar is en doe er dan de vissaus en de rest van de kokosmelk bij.
Breng alles aan de kook en laat het fel doorkoken tot de vloeistof iets is ingedikt.
Schep alles in een kom en garneer met de verse basilicumbladeren en de reepjes rode peper.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top