Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Dorade en papillotte

Dorade en papillotte

Door: henny_b_b

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2003

Ingrediënten 4 personen


1 flinke bos basilicum
2 tenen knoflook
8 el olijfolie
zout
peper
1 grote dorade a 800 g, of 2 kleintjes, schoongemaakt, met kop en staart
sap en rasp van 1 citroen
2 takjes marjolein, blaadjes gestroopt
3 blaadjes laurier
4 trostomaten


Verder heb je nodig


Bakpapier


Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

Pureer de basilicum met de koflook en 4 el olijfolie, het mag een natte puree zijn. breng de basilicumsaus op smaak met zout en peper. Neem een stuk bakpapier van minimaal 70 cm lengte (de vis moet er royaal in verpakt kunnen worden) en leg het midden op een bakplaat. Wrijf de binnenkant van de vis in met zout, peper en wat citroensap en bestrijk deze dan met de helft van de basilicumsaus en marjolein. Leg de laurierblaadjes in de buikholte. Neem de uiteinden van het papier naar boven samen, vouw ze samen een paar slagen op en neem dan de zijkanten net zo samen en vouw die ook op. Bak de vis in 20-25 min. gaar. Ontvel intussen de tomaten, verwijder het vocht en zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Verwwarm 4 el olijfolie en bak de tomatenpulp in ca. 10 min. zachtjes tot een saus. Roer de rest van de basilicumsaus door de tomatensaus en breng dit op smaak met zout en peper. Neem de vis uit de oven, vouw het papier open en laat de vis 1 min. rusten.
Fileer de vis als volgt: trek het vel van de boven-zijkant los en schep voorzichtig het visvlees van de graat. Neem de graat uit de vis en neem nu het onderste visvlees van het vel. Verdeel het visvlees over 4 borden en serveer met de tomatensaus.

Serveertip

Lekker met frites en salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top