Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappel

Door: marijetje2

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1 kg aardappelen
150 gr bloem
1 ei



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil was en kook de aardappelen maak er puree van.
Maak een gnocchideeg door de puree op een met bloem bestoven werkbank te leggen en een kuiltje te maken in het midden, doe daarin 1 ei en meng het door elkaar, voeg nu geleidelijk de gezeefde bloem er door, meng dit tot er een elastische maar niet kleverig deeg ontstaat.
Tip gebruik een deeg schraper
Vorm hiervan vingerlange rolletjes, zo dik als een pink
Pak de rolletjes in het midden tussen duim en wijsvinger.
Knijp ze iets in en leg ze als hoefijzers in het fituur vet met een paar te gelijk frituur ze 2 min.
Ze zijn gaar als ze boven komen drijven en goudbruin zijn

Serveertip

Serveer ze direct



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijetje2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top