Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brood

Door: ermatire

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


*600 gram bloem; *300 ml lauwe melk of water (melkwit/waterwit); *25 gram verse gist of 13 gram instant gist; *10 gram zout (= +/- 2 tl. *klontje boter


Verder heb je nodig


Bakvorm voor brood. Hoeft niet perse. Je kan er ook een bol van maken.


Basisrecept witbrood (900 gram)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten door elkaar. Let er op dat het zout de gist niet direct raakt. Eventueel later toevoegen. Kneden tot een stevige bol ontstaat. Laat deze een uur rijzen onder een vochtige doek op een warme plaats. Daarna het deeg eventueel nog een keer kneden, en nog een keer 30 minuten laten rijzen (extra luchtig).
Afbakken in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (gasovenstand 5).



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ermatire
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top