Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

IJs

Door: jan.klaassen

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


Een bekertje slagroom, 200 of 250 ml. of wat er ook in mag zitten. 2 of 3 eetlepels jam, suiker


Verder heb je nodig


IJsmachine


Het allersimpelste recept om zelf ijs te maken in de ijsmachine; je kunt hier zelf op verder varieren

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet 24 uur van te voren de mengbak in de vriezer.
Meng de (ongeklopte!) slagroom, de jam en de suiker dooreen. Neem zoveel suiker als je gewoonlijk in slagroom doet.
Heb je tijd en zin om het extra lekker te maken? Klop dan een eiwit luchtig en roer dit heel voorzichtig door de slagroom. Dit kun je niet al te lang van te voren doen, anders verliest het eiwit zijn lucht.

Bereidingswijze

Als je het hoofdgerecht opdient, zet je de ijsmachine aan. Zo'n 20 minuten laten draaien is voldoende.

Serveertip

Leuk versieren met een blaadje munt of een kers.
Je kunt natuurlijk varieren met allerlei smaaktoevoegingen, in plaats van jam, kun je ook siroop nemen, cointreau, kaneel, noten, chocolade, whatever.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jan.klaassen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top