zoetzure komkommer

  • Surinaams Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1/2 komkommer,1/2 rode ui,1/2 witteui,azijn,1 madam janet,1/2 kopje suiker,verse gember,5 pimentkorrels,2 kruidnagels


Bereidingswijze

Snij de komkommer in de lengte door , en dan in plakjes.
de uien in ringen snijden , en halveren (of nog kleiner)
de madam janet ontpitten en in kleine stukjes snijden en de verse gember kan in plakjes of raspen.
dit alles doe je in een kom met deksel , samen met azijn(tot de komkommer drijft) ,suiker,pimentkorrels en kruidnagels
nu moet dit 1 dag in de koelkast blijven om in te trekken.

Serveertips

Lekker op een hard wit puntje met b.v kip of rundvlees ,maar ook op sardines e.d

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petervergunst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies