Spaghetti bolognese

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 10 plakjes pancetta of gerookte doorregen bacon, gesneden
* 1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt
* olijfolie
* 1 grote ui, fijngehakt
* 3 teentjes knoflook, fijngehakt
* 455 gram rundergehakt van de beste kwaliteit
* 1 wijnglas rode wijn
* 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano
* 1 blik tomaten van 400 gram
* 1 tube tomatenpuree van 200 gram of 1 klein potje zongedroogde tomaten, fijngehakt
* zeezout en versgemalen zwarte peper
* 455 gram gedroogde spaghetti
* 1 handje verse basilicum
* 2 handjes geraspte parmezaanse of pittige cheddarkaas


Hier kun je me dus voor wakker maken! Het spaghetti bolognese recept, van Jamie Oliver.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Bereidingswijze

Bak in een grote, hete ovenvaste pan de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie licht goudbruin. Voeg dan de uitjes en knoflook toe en laat nog eens 3 minuten bakken tot ze zacht zijn. Doe er dan het gehakt bij. Bak het al roerend 2-3 minuten en doe de wijn erbij. Laat het iets inkoken en doe de oregano, alle tomaten en de tomatenpuree erbij. Voeg naar smaak peper en zout toe, breng aan de kook, dek af met een stuk vetvrij papier of een deksel en zet anderhalf uur in de voorverwarmde oven. Als de saus bijna klaar is kun je de spaghetti in een grote pan gezouten kokend water doen en al dente koken. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet.
Doe vlak voor het serveren wat gesnipperde verse basilicum bij de saus.

Serveertips

Serveer de saus bij de spaghetti en wat geraspte parmezaanse of pittige cheddarkaas. Een groene salade is hier ook lekker bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bigjetje

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies