Worstenbrood

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

(Voor 15 stuks)
500 gr bloem - 40 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist - 10 gr zout - 50 gr margarine - ? 3 dl water
Vulling:
600 gr gehakt - 2 eieren - 4 el paneermeel -kruiden naar smaak (vleeskruiden, foelie, nootmuskaat) - peper en zout
Afwerking:
Ei


Wij maken ze vooral met Kertmis, maar het kan natuurlijk het hele jaar.

Bereidingswijze

Het meel, de gist en de margarine moeten op kamertemperatuur zijn. Maak het water lauwwarm. Los de gist op in een klein gedeelte van het water. (Als gedroogde gist gebruikt wordt kan die gewoon met het meel vermengd worden). Vermeng de gist met het meel, voeg het grootste gedeelte van het water en het zout toe. Kneed alles grondig door elkaar. Als het deeg te droog is nog wat water toevoegen. Laat het deeg tot het dubbele volume rijzen.
Vermeng het gehakt met de eieren, zout en peper en de kruiden.
Weeg het deeg en verdeel het in 15 gelijke stukken. Rol deze uit tot een lapje van ca. 12 x 16 cm. Verdeel het gehakt ook in 15 gelijke delen, maak hiervan rolletjes en leg die op de deegplakjes. Vouw de zijkanten van het deeg over het worstje en rol het dan op. Druk de naden stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Strijk de bovenzijde af met losgeklopt ei.
Bij 220? C 15 a 20 minuten bakken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martien22
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

De redactie van Smult is al weer druk met het winternummer en is op zoek naar Smulwebbers voor het Smult Sterrenteam. Dit team helpt achter de schermen mee met Smult 6. Vind jij het leuk mee te werken aan Smult 6? Stuur dan een mail naar michelle@younitymedia.nl! Het sterrenteam krijgt een speciaal plekje in Smult en is verzekerd van eeuwige roem! Meer weten over Smult? Kijk op: www.smult.nl… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies