Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme Madrilene

Door: marcdepester

  • Spaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-1 soepkip (circa 750 g)
-1,5 l water
-zout
-stukje foelie
-takje tijm,takjes peterselie en takjes selderij
-2 eiwitten plus wat gekneusde eiereschalen
-1 blikje tomatenpuree
-snufje cayennepeper
-1 rode paprika



Ideaal voor op warme zomerdagen of als onderdeel van een koud buffet...zalig fris!

Ontdek meer:

Voorbereiding

-trek een bouillon door de kip en de kruiderijen met koud water op te zetten
-laat 90 min zachtjes doorkoken
-zeef en ontvet de bouillon en klop er dan de eiwitten en de eiereschalen doorheen
-laat de bouillon al kloppende terug aan de kook komen en zet de pan dan 15 min op het aanrecht
-giet alles door een zeef met natgemaakte doek en herhaal dit als de bouillon niet helder genoeg is

Bereidingswijze

-roer de tomatenpuree erdoor en afmaken met een snufje cayennepeper
-kook de schoongemaakte en in stukjes gesneden paprika in wat kippebouillon of water gaar in 10 a 15 min
-roer ze door de consomme
-tot het moment van serveren in de koelkast bewaren

Serveertip

Ijskoud serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top