Snijbonen

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 pond snijbonen
1 grote ui
1 grote of 2 kleine trostomaten
teentje knoflook
groentenbouillonblokje
kaneel


Lekkere snijbonen op een niet-Nederlandse manier.

Voorbereiding

Was de snijbonen, haal de puntjes eraf en snij ze op de hand of met een keukenmachine in kleine schuine reepjes.
Snipper de ui, en snij de tomaat in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Doe een beetje olie of boter in de pan en maak de ui op een laag vuur glazig en zacht. Knijp de knoflook fijn en doe bij de ui. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden tomaat, het bouillonblokje en kaneel naar smaak toe en laat alles zacht worden. Doe er een beetje water bij en voeg de snijbonen toe. Laat alles op een zeer laag vuur in ongeveer een kwartier gaar worden. Let er tussendoor steeds goed op dat de bonen niet droogkoken en aanbakken. Doe er anders nog een beetje water bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ansdevijlder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies