Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik

Door: jafnoe

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 bosuitjes, in ringetjes
300 gr. hamlap
75 gr. pecannoot
225 gr. perzikschijfje, op lichte siroop
2 el. olie
1 el. honing, vloeibare
1 el. koriander, verse
1 el. sojasaus, Chinese
1 teentje knoflook
1 tl. gemberpoeder
1 tl. maizena
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Benodigde materialen: een zeef, een wok of braadpan, een knoflookpers en borden.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Laat de perzikschijfjes in een zeef goed uitlekken, maar vang het sap op. Roer per persoon een halve eetlepel perziksap met de sojasaus, gemberpoeder en maizena tot een sausje. Schep de plakjes hamlap door dit sausje. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van circa 1 centimeter.

Verhit de olie in een wok of in een Braadpan. Pers de knoflook erboven uit. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur al omscheppend bruin. Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord.

Bak de stukjes ui al omscheppend circa 2 minuten in de wok. Bak de schijfjes perzik circa 1 minuut mee. Schep de honing en pecannoten erdoor. Voeg het vlees toe en warm alles al omscheppend goed tot het door en door heet is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover.

Serveertip

Lekker met kerrierijst en gemengde friseesalade.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jafnoe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top