Supersnelle vlaaibodem

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

150 gr. zelfrijzend bakmeel
150 gr. witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
4 el. zonnebloemolie
4 el. water

HULPMIDDELEN

Een goed afsluitbare plastic (Tupperware) kom, bakvorm voor vlaaibodem, eventueel bodem van de bakvorm bedekken met aluminiumfolie.


Onverwacht visite? Dit recept is binnen een kwartier klaar! Ooit gekregen van een Tupperware demonstratice!

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200 C.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten in de plastic kom. Doe deksel goed dicht en schut flink. Als het goed is moet alles nu goed gemengd zijn! Schep het over in de bakvorm en bak 12 minuten in de hete oven tot het lichtbruin en gaar is.

Serveertips

Bedekken met fruit naar keuze, of een blikje vlaaivulling. Als je het iets eerder wilt klaarmaken kun je ook wat gesmolten chocolade over de bodem smeren, dan wordt het niet zacht als het een vochtige vulling is.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (12)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies