Bonbon van gerookte zalm gevuld met garnalen in een sausje

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ca. 8 plakjes (ken) gerookte zalmfilet 2 bakje Hollandse garnaaltjes 2 el creme fraiche 2 el tomatenketchup 1 el cognac peper en zout ca. 10 kerstomaatjes ca. 2 el bieslook fijngeknipt 8 sprieten bieslook beetje veldsla


Ja een TOPPIE voorgerecht voor een exclusief diner. Absoluut niet moeilijk om te maken. Ik gebruik hiervoor wel Hollandse garnaaltjes, die vind ik persoonlijk toch het lekkerst.

Bereidingswijze

Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes. Meng creme fraiche, tomatenpuree, peper en zout en cognac. Leg in een klein rond schaaltje een stukje plastic. Leg hier op als een kruis de plakjes zalm op. Meng de tomaatjes , garnalen , bieslook en de saus door elkaar en leg dit op de zalm. Vouw nu het plastic dicht als een soort toffee (bonbon).
Serveer de bonbon op een bedje van veldsla en leg er een paar sprietjes bovenop als garnering.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies