Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gnocchi

Door: ireenp

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


TOMATENSAUS:

1 el olie.
1 ui gesnipperd.
1 selderijstengel,fijngehakt.
2 wortels,fijngehakt.
800 gram gepelde tomaten uit blik,fijngehakt.
1 tl suiker.
30 gram basilicum,fijngehakt.

AARDAPPELGNOCCHI:

1 kg bloemige aardappelen.
30 gram boter.
250 gram bloem.
2 eieren losgeklopt.

(je kunt ook kant en klare gnocchi kopen bij de grote ah winkels.)





Aardappelgnocchi met tomaten-basilicumsaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit voor de tomatensaus de olie in een grote Braadpan.fruit ui,selderij en wortel 5 min.
roer regelmatig.
voeg de tomaten en de suiker toe en voeg peper en zout naar smaak toe.
breng de saus aan de kook en laat hem op een laag pitje 20. zachtjes koken.
laat de saus iets afkoelen en maal hem in de keuekenmachine tot een gladde saus.
voeg het basilicum toe.
schil voor de gnocchi de aardappelen snij ze in stukken en kook of stoom ze gaar.
laat ze goed uitlekken en pureer de aardappelen.
roer met een houten lepel de boter en de bloem en daarna de eieren erdoor.
laat het afkoelen.
leg het aardappelmengsel op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in tweeen.
rol van beide porties een lange worst.
snij de worst in stukjes en duw elk stukje iets platter met een vork.
kook de gnocchi in porties 2 min. in een grote pan met water en zout tot ze boven komen drijven.
laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden.
serveer de gnocchi met de tomatensaus en versgeraspte kaas.

Serveertip

15 gram eiwit
10 gram vet
60 gram koolhydraten
5 gram voedingsvezel
75 gram cholesterol
400 cal.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireenp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top