Pasta met kabeljauw

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Ca. 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatella, spaghetti of penne)
600 g kabeljauwfilet of andere stevige witvis (bijvoorbeeld koolvis, heilbot)
zout, peper
3 eetlepel peterselie, fijngeknipt
50 g boter
200 ml Creme Fraiche Schenkbaar
scheutje Noilly Prat, droge vermout


Pasta met kabeljauw in romige kruidensaus

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar en laat het uitlekken.

kabeljauwfilet dep deze droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper en snijd de vis in repen van circa 3 cm breed. Roer in een diep bord de kruiden door elkaar en wentel de repen vis erdoor, zodat het aan alle kanten bedekt is. bewaar de overgebleven kruiden voor de saus.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de repen vis aan alle kanten in circa 5 minuten op een matige hittebron lichtbruine en gaar.

Neem de vis uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.

Schemk de Creme Fraiche - en eventueel een scheutje Noilly Prat - bij de achtergebleven bakboter. Breng alles al roerend aan de kook en breng de saus op smaak met zout, peper en de overgebleven tuinkruiden.

Serveertips

Serveer de vis en de saus met de pasta en een frisse tomatensalade.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van princedirk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies