Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Foe yong hai met kip

  • Chinees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 glas sinaasappelsap
1 blikje tomatenpuree
ketjap manis
2 flinke uien
250 gr champignons
2 dubbele kipfilets
2 teentjes knoflook uit de knijper
1 schoongemaakte paprika
doperwten, sperziebonen, tomaten
50 gr tauge
8 eieren
gemberpoeder
kerrie



Bereidingswijze

Saus:
Roer het sinaasappelsap, de tomatenpuree en naar smaak ketjap manis door elkaar, breng het aan de kook en houd het op een sudderpitje warm.
Controleer de saus voor het serveren op smaak en dikte; voeg eventueel wat sambal.

Foe yong hai:
Snipper de uien, snijd de champignons in plakjes en kruid ze met kerrie en gemberpoeder.
Snijd de kipfilets in blokjes en voeg die na enkele minuten, samen met de knoflook toe.
Voeg als het vlees gaar is, een scheut ketjap toe en laat even sudderen.
Voeg dan de overige schoongemaakte groenten toe, behalve de tauge.
Bak de tauge pas mee als de groenten beetgaar zijn.
Klop intussen de eieren los, eventueel met wat melk of water.
Voeg ze aan het gerecht toe en laat ze, onder af en toe voorzichtig omscheppen, stollen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top