Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pittige kabeljauwschotel uit de oven

Pittige kabeljauwschotel uit de oven

Door: josianenijssen

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-03-2003

Ingrediënten 4 personen


+/-750 gr kabeljauwfilet
wat boter of olie ( om de Ovenschaal in te vetten)
zout
mosterd
2 et.l. olijfolie
3 uien, in dunne ringen gesneden
1 a 2 teentjes knoflook
2 paprika's, van pitjes ontdaan, in dunne reepjes gesneden
25 gr. amandelen, geschaafde
1/4 citroen, uitgeperst
1 dl sherry
peper en cayennepeper
500 gr. tomaten, in plakjes gesneden



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200.C. Bestrijk de ovenvaste schaal met wat olie of boter. Maak de vis op smaak met zout en mosterd en laat dit ongeveer 20 minuten intrekken.
- Verhit de olijfolie in een Koekenpan en fruit hierin de uien goudgeel.
- Voeg de knoflook, reepjes paprika en cayennepeper toe tot dit een smeuig geheel is.
- Roer er dan de amandelen, citroensap, sherry, zout en peper door en laat nog 5 min. zachtjes koken.

Bereidingswijze

Leg de vis in de ovenschotel en bedek dit met een laag tomaten, en giet hier het ui-paprika mengsel overheen. Stoof dit ongeveer 30 minuten in de oven.
- Dit gerecht kan zowel met aardappelen rijst of pasta geserveerd worden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top