Feta uit de oven

  • Grieks Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 pakje fetakaas,neem ongeveer 100 gram p.p
(zwarte) olijven
paprika
(mildscherpe) groene pepertjes
olijfolie
evt. sherrietomaatjes
peper

HULPMIDDELEN

Folie


Heerlijk voorgerecht rechtstreeks uit een Grieks restaurant aan de Rijn in Keulen!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ongeveer 230 graden

Bereidingswijze

Snij de Feta in 2 grote plakken, van ongeveer een cm dik en leg ze op 2 afzonderlijke aluminiumfolietjes (vet die evt eerst even een beetje in met een likje olie). Hak de paprika, olijfjes, pepertjes en evt tomaatjes tot kleine brokjes en strooi dit over de plakken feta, gevolg door wat gemalen peper en een scheutje olie. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een rooster in het midden van de oven,en laat het in ongeveer een minuut of 20 lekker gaarstomen.

Serveertips

Stukje brood, glaasje ouzo

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies