Vispannetje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-200 g pladijsfilet ; roodbaarsfilet; zalmfilets;kabeljauwfilets
-1 sjalot (fijn gesnipperd)
-3 dl visfumet
-1 dl droge witte wijn
-peper en zout
-1 pakje saffraandraadjes
-4 kleine wortelen
-100 g sluimererwten
-300 g broccoli
-1 eierdooier
-2 dl room
-100 g grijze gepelde garnalen


Snel klaar en heerlijk pannetje dat op het laatst licht gegratineerd zal worden

Voorbereiding

-snij de visfilets in grote repen
-schik ze in een vuurvaste schotel
-kruiden met zout peper en zout
-voeg de saffraandraadjes en het sjalotje erbij
-overgiet met een deel van de visfumet en de wijn
-dek af en schuif in de voorverwarmde oven van 200?C gedurende 20 a 25 min

Bereidingswijze

-reinig en was de groenten en snij de wortels fijn
-kook ze apart gaar in licht gezouten water
-voor de saus het vocht van de vis laten inkoken, voeg zonodig nog wat visfumet erbij
-meng de eierdooiers met de room en voeg aan het ingekookte vocht toe
-verdeel de vis en groenten in vispannetjes
-verdeel de garnalen erover
-overgiet met de saus en laat lichtjes gratineren

Serveertips

Heet serveren met knapperige toost of stokbrood

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies