Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Venkel met bechamelsaus

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 venkelknollen, 50 cl. melk, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, kwart vleesbouillonblokje, 50 gr. soekblokjes, peper en zout.



Bereidingswijze

Snijd het loof en de voet van de venkel en houd he loof apart voor de garnering. Halveer de venkel. Breng lichtjes gezouten water aan de kook en laat de venkel 10 minuten garen onder deksel op 650 Watt. Haal de venkel uit het kookvocht en houd warm. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg al roerend de melk en 2 eetlepels kookvocht toe en verwarm de saus op 650 Watt. gedurende 3 minuten. Geregeld omroeren. Doe de bouillon erbij en werk af met peper en zout. Bak de spekblokjes 2 minuten op 500 Watt. Leg de venkel op een schotel en nappeer met de saus. Strooi de spekblokjes erover. Garneer met het loof.
Smakelijk.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smultuppie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top