Jamie Olivers: Gemarineerde Varkenshaas

  • Engels Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 flinke handvol verse salie, 2tenen knoflook gepeld, olijfolie, 2 varkenshaasje, zout en peper uit de molen, 10 plakjes prosciutto of parmaham, 12 lange stengels jonge rabarber gewassen.


Voorbereiding

Wrijf om te beginnen de helft van de salie fijn in een vijzel. Doe er de knoflook bij en wrijf die ook fijn. Voeg 5 el olijfolie toe, smeer de varkenshaasjes in met het mengsel en laat ze er als het even kan een uur marineren (het is geen ramp als je geen tijd hebt om het zo lang te laten staan.)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi de haasjes met wat zout en peper en drapeer over elk haasje 5 plakjes prosciutto-als je nog marinade overhebt kun je die daar weer opsmeren. Snijd de rabarber in stukjes ter lengte van een vinger en leg ze in een passende braadslee(bij voorkeur geen aluminium want dat materiaal tast de rabarber aan). Leg het vlees op de rabarber, bijna alsof je een bedje op maakt. Strooi er de rest van de blaadjes salie over en besprenkel met olijfolie. Maak nu een stuk vetvrij papier nat en verkreukel dit een beetje. Leg het over het vlees en prop het langs de rand tusen het vlees en de braadslee. Zet het vlees 15 minuten in de voorvervarmde oven, haal het papier eraf en zet nog eens 15 minuten terug.
Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Snijd het vlees schuin af en geef per persoon een half haasje. Giet sap dat bij het snijden uit het vlees komt terug in de braadslee.

Serveertips

Serveer het vlees met de rabarber, het heerlijke sap uit de braadslee en gebakken aardappeltjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judith2003

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies