Jamie Olivers: Gemarineerde Varkenshaas

  • Engels Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 flinke handvol verse salie, 2tenen knoflook gepeld, olijfolie, 2 varkenshaasje, zout en peper uit de molen, 10 plakjes prosciutto of parmaham, 12 lange stengels jonge rabarber gewassen.


Voorbereiding

Wrijf om te beginnen de helft van de salie fijn in een vijzel. Doe er de knoflook bij en wrijf die ook fijn. Voeg 5 el olijfolie toe, smeer de varkenshaasjes in met het mengsel en laat ze er als het even kan een uur marineren (het is geen ramp als je geen tijd hebt om het zo lang te laten staan.)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi de haasjes met wat zout en peper en drapeer over elk haasje 5 plakjes prosciutto-als je nog marinade overhebt kun je die daar weer opsmeren. Snijd de rabarber in stukjes ter lengte van een vinger en leg ze in een passende braadslee(bij voorkeur geen aluminium want dat materiaal tast de rabarber aan). Leg het vlees op de rabarber, bijna alsof je een bedje op maakt. Strooi er de rest van de blaadjes salie over en besprenkel met olijfolie. Maak nu een stuk vetvrij papier nat en verkreukel dit een beetje. Leg het over het vlees en prop het langs de rand tusen het vlees en de braadslee. Zet het vlees 15 minuten in de voorvervarmde oven, haal het papier eraf en zet nog eens 15 minuten terug.
Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Snijd het vlees schuin af en geef per persoon een half haasje. Giet sap dat bij het snijden uit het vlees komt terug in de braadslee.

Serveertips

Serveer het vlees met de rabarber, het heerlijke sap uit de braadslee en gebakken aardappeltjes.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies