Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

IJs

Door: lisaria

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1030 gram (= 1 liter) volle melk 3,5% melkvet
200 gram slagroom 35% melkvet
200 gram suiker
60 gram dextrose
8 gram gelatinepoeder
1 vanille stokje (zaadjes uitschrapen en in de melk laten meekoken)


Verder heb je nodig


Ijsmachine


(recept van: SVH meesterijsbereider Frans Christiaans

Ontdek meer:

Voorbereiding

Deze basis mix in drieen verdelen en dan aan een deel 100 gram verse aardbeien puree toevoegen, aan het tweede deel 100 gram verse bananenpuree toevoegen en het derde deel is de basis vanille mix.
De verse aardbeien en bananen puree kunt u in de magnetron pasteuriseren door de puree gewoonweg even aan het kookpunt te laten komen.

Bereidingswijze

Strooi de helft van de suiker op de bodem van de pan waarin de melk en de room zit. Niet in de melk roeren, de suiker voorkomt dat de melk aanbrandt. De melk en room gaan verwarmen. Nu de droge stoffen met elkaar gaan vermengen, klont vrij maken. Bij een temperatuur van 70?C. het droge stofmengsel toevoegen aan de melk met de room. Het geheel goed doorroeren. De temperatuur laten oplopen tot 80 ? 82?C. en de warmtebron matigen. Het geheel nu 10 minuten op deze temperatuur houden. Dit noemt men pasteuriseren. Hierna de ijsmix zeven en terug koelen tot een temperatuur van ? 20?C. De ijsmix afdekken met plastic folie en 4 uur laten rijpen in de koelkast bij een temperatuur van 6?C. Daarna de ijsmix in drie porties verdelen en bij twee porties de vruchtenpersen toevoegen. Daarna de ijsmixen afzonderlijk van elkaar afdraaien in de daarvoor bestemde ijsmachine. Altijd beginnen met de lichtste kleur en zo het geheel achter elkaar door afdraaien. Van licht naar donker, dus men hoeft tussentijds de ijsmachine niet opnieuw schoon te maken en te desinfecteren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lisaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top