Gebonden tomatensoep

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Laurier, rozemarijn, peper, ui, tomaten, boter, evt. tomatenpuree, Bloem, paprikapoeder, basilicum.


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen
HULPMIDDELEN

Pan


Recept gekregen van Rob Weetink in De Rijp

Voorbereiding

Stukje boter van ca 50 gram door pan roeren en laten smelten.

Bereidingswijze

Water opzetten met kruiden (laurier en rozemarijn), peperkorrels, ui en verse tomaten (Uitgaan van bouillon is natuurlijk nog lekkerder!!)
Trekken en zeven.
Stukje boter van ca. 50 gram in de pan doen, laten smelten. Bloem door de boter heen roeren met een garde tot het een gladde massa wordt.
Scheutjes bouillon toevoegen en blijven roeren (in een richting) tot gebonden brij ontstaat.
Eventueel soep sterker maken door er een blikje tomatenpuree doorheen te roeren.
Zoveel van de bouillon er doorheen roeren dat de soep mooi gebonden blijft.
Afmaken met Paprikapoeder, peper en zout.
Eventueel verse basilicum toevoegen bij het opdienen. Een scheutje room erheen is ook niet verkeerd!


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bweetink


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies