Gebonden tomatensoep

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Laurier, rozemarijn, peper, ui, tomaten, boter, evt. tomatenpuree, Bloem, paprikapoeder, basilicum.

HULPMIDDELEN

Pan


recept gekregen van Rob Weetink in De Rijp

Voorbereiding

Stukje boter van ca 50 gram door pan roeren en laten smelten.

Bereidingswijze

Water opzetten met kruiden (laurier en rozemarijn), peperkorrels, ui en verse tomaten (Uitgaan van bouillon is natuurlijk nog lekkerder!!)
Trekken en zeven.
Stukje boter van ca. 50 gram in de pan doen, laten smelten. Bloem door de boter heen roeren met een garde tot het een gladde massa wordt.
Scheutjes bouillon toevoegen en blijven roeren (in een richting) tot gebonden brij ontstaat.
Eventueel soep sterker maken door er een blikje tomatenpuree doorheen te roeren.
Zoveel van de bouillon er doorheen roeren dat de soep mooi gebonden blijft.
Afmaken met Paprikapoeder, peper en zout.
Eventueel verse basilicum toevoegen bij het opdienen. Een scheutje room erheen is ook niet verkeerd!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bweetink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies