Maultaschen

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Fur den Nudelteig
750 g Mehl
6 Eier
Salz
6 EL Wasser

Fur die Fullung:
2 Brotchen
50 g Lauch (Porree)
250 g Spinat
50 g geraucherter Bauchspeck
1 Zwiebel
500 g Hackfleisch
500 g Kalbsbrat
4 Eier
Salz
Pfeffer
Muskat
Majoran
1 Eigelb



Baden-Wurttemberg

Bereidingswijze

Den Nudelteig zubereiten,
Den Teig dann sehr dunn ausrollen und in 1 m lange und 20 cm breite
Streifen schneiden.
Fur die Fullung die in Wasser eingeweichten Brotchen ausdrucken und mit
dem angedunsteten Lauch und Spinat durch den Fleischworf drehen. Den
feingewurfelten Speck andunsten, die Zwiebel fein hacken und mit dem
Hackfleisch, dem Kalbsbrat, den Eiern und dem durchgedrehten Gemusebrei
vermengen und abschmecken.
Einen Teigstreifen mit Eigelb einpinseln und entlang einer Kante eine
etwa 5 cm breite Wurst aus der Fullmasse legen. Daraus eine lange Rolle
drehen, etwas flachdrucken und zu 7 cm grossen Stucken schneiden. Die
offenen Teigkanten aufeinanderdrucken.
Auf diese Weise den ganzen Teig mit Fullmasse zu Maultaschen formen und
diese im siedenen Salzwasser ca 15 Minuten garen.
Maultaschen werden als Suppeneinlage serviert, oder in Scheiben
geschnitten angerostet, evtl. mit Ei uberbacken.
Zu den gerosteten passt am besten Kartoffelsalat.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duitsland1


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies