Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Russische roomsoep

Door: marcdepester

  • Russisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-2 venkelknollen (schoongemaakt en grof geraspt)
-1 komkommer (schillen en raspen)
-2 uien (geraspt)
-1 bos bieslook en 1 bos dille
-sap van 3 citroenen
-1/8 l witte droge wijn
-1 klein blikje krabvlees (100 g)
-125 g gekookte ham (fijn gesnipperd)
-2 hard gekookte eieren (fijn gehakt)
-350 g yoghurt
-1/4 l zure room en 1/4 l slagroom
-zout, mespunt suiker en peper
-1 th lepel mosterd
-fijngehakte peterselie
-



Bijzonder feestelijk en daaren boven een erg smakelijke roomsoep die koud geserveerd moet worden. Een idee voor een warme zondagmiddag?

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de geraspte venkel en komkommer in een kom doen en in de koelkast koud laten worden
-de uirasp er bijvoegen
-de bieslook en dille (fijngehakt)bijvoegen
-citroensap en wijn erbij doen en alles doorroeren en afgedekt 60 min in de koelkast wegzetten

Bereidingswijze

-ham, eieren en krabvlees mengen en bij de masa voegen
-zure room en slagroom erdoor kloppen
-pittig op smaak brengen met zout, suiker, peper en mosterd
-uitgieten over de massa en doorroeren
-terug koud wegzetten
-vlak voor serveren bestrooien met de peterselie

Serveertip

Erg koud serveren met roggebrood



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top