Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Devil's Food Cake (chocoladetaart)

  • Amerikaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

* 120 gram pure chocolade
* 3 dl melk
* 225 gram lichtbruine basterdsuiker
* 1/2 theelepel zout
* 150 gram boter op kamertemperatuur
* 225 gram kristalsuiker
* 3 eieren
* 1 theelepel vanille-essence
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 1 zakje bakpoeder


Voor het glazuur:
* 225 gram pure chocolade
* 1,75 dl zure room
* 1/2 theelepel zout



Deze taart is bepaald niet bedoeld voor degenen onder ons die echt caloriearm willen eten! Pas op: verslavend!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee taartvormen van 20/23 cm doorsnee met bakpapier. Smelt de chocolade met (op 4 eetlepels na) de melk, basterdsuiker en eierdooier in een vuurvaste kom boven een pan met sudderend water. Verhit al roerend tot een glad en dik mengsel. Zet vervolgens het geheel weg en laat het afkoelen.


Zeef intussen het bakmeel met het bakpoeder en zout boven een kleine kom en zet weg.


Klop de boter met de kristalsuiker licht en luchtig met een Mixer. Klop er een voor een de hele eieren door. Klop er ook de vanille-essence door. Klop op de laagste stand van de mixer het bloemmengsel om en om met de rest van de melk door het botermengsel. Begin en eindig met het bloemmengsel. Schep er het chocolade mengsel door tot alles perfect gemengd is.


Verdeel het cakebeslag over de twee taartvormen. Zet 30 tot 40 minuten in de oven tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt. Laat de taarten daarna eerst 10 minuten afkoelen. Stort de taarten uit de vormen en laat ze verder op een rooster afkoelen.


Smelt voor het glazuur de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met sudderend water of in de bovenkant van een au bain-mariepan. Neem de kom van de warmtebron en schep er de zure room en het zout door. Laat het glazuur iets afkoelen.


Zet een taart op een taartschaal en besmeer met 1/3 van het glazuur. Leg er de tweede taart op. Besmeer met de rest van het glazuur over de zijkanten en bovenkant en maak er een decoratief patroon in.

Serveertips

Mocht je er van houden (zoals ik) om een wat dikkere laag tussen de twee helften en bovenop te doen, dan kun je de ingredienten van het glazuur dubbel nemen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van studentculinair
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top