Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mama's appelcake

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild)
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram basterdsuiker
90 gram boter
2 theelepels bakpoeder
30-50 gram rozijnen
3 eieren
3 zakjes vanillesuiker
Paneermeel voor de vorm


HULPMIDDELEN

Weegschaal
Beslagkom
Steelpannetje
Boterkwastje
Houten lepel
Paneermeel
Zeef
Tulbandvorm of ongeveer 10cm x 25cm ronde magnetronschaal


Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht.

Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

Voorbereiding

Eerst de vorm beboteren en paneren, eventueel oven voorverwarmen.Als je de cake in een gewone oven bakt, dien je de oven voor te verwarmen op 180 graden. Bij combikoken niet.

Alle spulletjes uit de beschrijving van tevoren klaar zetten, want het gaat heel snel als eenmaal bezig bent! Schil de appels, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden van ongeveer 3 bij 2cm, niet te fijn, want dan gaat het effect van frisheid verloren. Rozijnen wassen en uit laten lekken in de zeef.

Bereidingswijze

Beboter de vorm en bestrooi hem met paneermeel, zorg dat de vorm goed bedekt is.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker in de beslagkom, voeg daarna de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe.

Smelt de boter in het steelpannetje, niet bruin laten worden. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles goed dooreen.
Voeg dan de stukjes appel en de rozijnen toe en goed vermengen.

Doe het deeg-appelmengsel in de vorm en plaats hem in de oven.

Combi-koken: 50% magnetron en 200 graden C Baktijd ongeveer 36-40 minuten.Kan voor iedere magnetron wat verschillen, magnetrons lopen iets terug.Bij gebruik van een magnetronvorm: meteen storten als hij iets los komt van de kant.

Gewone oven: baktijd ongeveer 1uur tot 1 uur en 15 minuten op 180 graden. Hij mag niet te bruin worden, dan wordt hij droog.Bij gebruik van gewone oven en metalen tulbandvorm: laat hem afkoelen alvorens te storten!

Prikken met een breinaald helpt niet, de appel houd de cake vochtig, dus daar niet op afgaan met de garing!

Serveertips

Heerlijk bij de koffie en eigenlijk altijd! :-)Met en zonder slagroom.



Leuk recept? Deel het
Reacties (36)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myndiana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top