Curry van rundvlees

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram riblappen, 2 teentjes knoflook, 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode currypasta (Thai Kitchen), 200 ml. kokosmelk, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels vissaus (Thai Kitchen), verse basilicum.


HULPMIDDELEN

Braadpan


Thais gestoofd rundvlees

Voorbereiding

Het vlees op kamertemperatuur laten komen en in dobbelstenen snijden. De knoflook fijnhakken. De limoen goed wassen, raspen en uitpersen.

Bereidingswijze

De olie verhitten en het vlees rondom bruin bakken. De currypasta en de helft van de kokosmelk toevoegen en een minuutje verhitten. De knoflook, limoensap, limoenrasp, vissaus, rest van de kokosmelk, suiker en 1 dl. warm water toevoegen. Het vlees op een laag vuur afgedekt in 2,5 uur gaar stoven. De curry op smaak brengen met vissaus. Vlak voor het serveren de in dunne reepjes gesneden basilicum over de curry strooien.

Serveertips

Lekker met Basmati rijst

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies