Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Cowboy vlees (Beef Jerky)

Cowboy vlees (Beef Jerky)

Door: wcob

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2003

Ingrediënten 2 personen


* pond rundvlees van de flank (dat is een soort spierachtig, draderig vlees) *200 ml sojasaus *2 tenen knoflook, geperst * een flinke snuf zout *1 tl grofgemalen peper



Cowboys en Indianen knaagden vaak op lappen gedroogd vlees. Dit is erg lekker. Hier het recept!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij het vlees in de lengte, met het draad mee, in plakken van 1/2 cm dik (lengte geeft niet).
2. Maak een marinade van de sojasaus, de knoflook, het zout en peper (eventueel andere kruiden voor de marinade, maar dit is de basis)
3. Marineer het vlees en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast staan
4. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius
5. Leg de stroken vlees op een rek op de bakplaat.
6. Laat zo anderhalf tot twee uur bakken, totdat het vlees bruin en knapperig is. Daarna luchtdicht afgelsoten bewaren.

Serveertip

Lekker bij de borrel of in de auto!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wcob
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top