Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Scrivimi amore(tedere liefde).

Door: ghislaine000

  • Italiaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


?2 eierdooiers,
?100 gram honing, zoet als mijn liefde
?125 gram room, zacht als jouw liefkozingen
?150 gram gekonfijte kersen, rood als de liefde
?1 eetlepeltje kaneel, intrigerend als jouw woorden .
?1 eetlepeltje rozenlikeur (hoeft niet), dronkenmakend als jouw kussen.


Verder heb je nodig


Een kommetje,een rechthoekige schaal (ook een plastic ijsbak is goed),klopper en een mooie schaal.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop in een kommetje dat je au-bain-marie verwarmt, de eierdooiers met de honing op tot een homogene creme. Plaats het kommetje vervolgens in een bak met ijs om het te laten afkoelen. Klop de slagroom op.

Bereidingswijze

Als de creme is afgekoeld schep je de slagroom en de rozenlikeur door de creme. Neem een rechthoekige schaal (ook een plastic ijsbak is goed), schenk de creme erin en laat deze ongeveer 5 a 6 uur in de vriezer opstijven. Haal de creme een uur voordat je deze serveert uit de vriezer. Dompel de schaal enkele seconden in warm water zodat je de creme kunt omkeren op een mooie schaal.

Serveertip

Serveer met kersen en kaneel.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top