Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Provencaalse ovenschotel

Door: afslanker

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 grote aardappels
200 gram broccoli
1 blikje maiskorrels
150 gram wortelen (winter- of bospeen)
2 kleine preitjes
2 eieren
50 gram geraspte kaas
1 ons spekblokjes of een stukje pittige kaas in kleine blokjes
Provencaalse kruiden (vers, gedroogd of uit de diepvries), zwarte peper, zout
takje peterselie
2 tomaten



Bijzonderheden: kan met vlees of vegetarisch gemaakt worden.
Tip vooraf: als je de dag tevoren gekookte aardappels eet, kun je er een paar extra meekoken voor dit recept. Je kunt de ingredienten varieren naar eigen inzicht (of naar wat er in de koelkast ligt!)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C. Vet een Ovenschaal in met een beetje olijfolie of margarine.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd de groenten in fiepjes (prei in piezels).

Kook de aardappels en de groenten (behalve de mais) tot ze net gaar zijn.

Bak de spekjes uit in een droge Koekenpan. Of als je voor de extra kaas kiest, snij deze dan in blokjes.

Klop de eieren los met ongeveer 4 theelepels gedroogde kruiden of flink wat verse of diepvrieskruiden, peper en zout.

Meng de aardappels, groenten, kaas en spekjes dooreen in de ovenschaal. Giet er het eimengsel overheen.

Zet de schaal in de oven totdat het ei gestold is en de schotel er goudbruin uitziet.


Serveertip

Serveer met een takje peterselie en plakjes tomaat.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van afslanker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top