Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. zarzuela

zarzuela

Door: pietje_61

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-01-2003

Ingrediënten 3 personen


500 gr mosselen, 6 gamba's, 100 gr inktvisringen ongepaneerd, 500 gr visfilet zoals tilapia en zeeduivel of kabeljauw, 20 gr boter, 6 el olijfolie, 8 teentjes knoflook, 2 ontveld tomaten in stukjes zonder zaadjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 1/2 dl droge witte wijn, 1 1/2 visbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 el paprikapoeder, 4 el brandy, zout, versgemalen peper, partjes citroen.

Voor de picada:
40 gr witte amandelen gemalen, 2 el fijngesneden peterselie, 1 envelopje saffraan, opgelost in 3 el hete witte wijn, 2geroosterde sneden witbrood in stukjes, 4 el olijfolie, 2 el van de hete visbouillon.


Verder heb je nodig


Recept van koken op z'n spaans van de zuivelkeuken.


Spaanse visschotel. Zo lekker dat je je vingers erbij opeet.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de vis in grote stuken van 5 cm breed.
Pureer alle ingredienten voor de picada.
Los de tomatenpuree op in de wijn

Bereidingswijze

Verhit de boter en de olie gloeiend heet en fruit de ui en knoflook ca 5 min.
Voeg de gamba's en inktvisringen toe en na 1 minuut de tomaat.
Doe tomatenpureewijn, visbouillon, vis, laurier, paprikapoeder, brandy.
Breng goed op smaak met zout en peper.
Doe na 3 minuten de picada erbij en de schelpen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen in ca 8 minuten opengaan.

Serveertip

Serveer met vers stokbrood of geroosterd brood en partjes citroen

Geef vooraf 'n lekkere groene salade.
Desser: flan.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pietje_61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top