Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Meatloaf - Amerikaans gehaktbrood

Door: matisse

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


4 el ketchup
2 el bruine suiker
2 el azijn
2 el olie
1 gehakte grote ui
2-3 gehakte knoflooktenen
2 eieren
1/2 el tijm
zout & peper
1 el mosterd
1 el Worcestershiresaus
8 el melk, karnemelk of yoghurt
1 kilo gemengd gehakt
13 el verse broodkruimels of paneermeel
8 el gehakte peterselie
8 plakjes dun gesneden bacon



Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng voor de saus de ketchup, bruine suiker en azijn en zet apart.
Verhit de oven tot 175 graden.
Bak de ui en knoflook 5 min. in de olie en zet apart.
Meng de eieren met de tijm, flink zout en peper, mosterd, Worscestershiresaus en melk. Doe het gehakt in een grote kom en meng het eimengsel, broodkruim, peterselie en uimengsel erdoor.
Prak met een vork tot het goed gemengd is en niet meer aan de rand plakt.
Leg het gehakt op het aanrecht en maak er met natte handen een broodvorm van.

Bereidingswijze

Leg aluminiumfolie op een ovenrek, prik er gaatjes in en leg het gehaktbrood erop. Besmeer met de saus en bedek kruiselings met de plakjes bacon. Zet het rek in de oven met eronder een bakblik om het vet op te vangen. Bak de meatloaf in 1 uur gaar. Laat 10 min. afkoelen voordat je het aansnijdt.

Serveertip

Lekker met een salade en gebakken aardappelen of frites.



Bron

De Verenigde Smaken van Amerika - Nelleke van Lindonk



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top