Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vinaigrette

Door: misrael

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsemico azijn (maar mag ook frambozen-, rode wijnazijn zijn), 1 flinke theelepel mosterd, 1/2 geperst teentje knoflook, versgemalen peper en zeezout. Eventueel wat gedroogde kruiden (bijvoorbeeld provinciaalse of italiaanse enz.)
Scheutje warm water.


Verder heb je nodig


Garde


Deze dressing maak ik al jaren... en blijkt altijd een groot succes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop met de garde de ingredienten (m.u.v. het scheutje water) in een grote slakom door elkaar. Giet voor wat zachtheid van de saus een scheutje warm water bij de dressing.

Serveertip

Ik geef de voorkeur aan de wat hardere en groene slasoorten, bijvoorbeeld rucola. Je kunt de salade natuurlijk aanvullen met zelfgemaakte croutons, blokjes kaas, uitgebakken spekjes, tomaten, paprika enz.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van misrael
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top