Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaasfondue

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 1 teen knoflook
- 3 dl droge, witte wijn
- optioneel een klein theelepeltje citroensap
- 300 gram geraspte Emmenthaler
- 300 gram geraspte Gruyere
- een klein glaasje Kirsch
- een lepel maizena
- vers geraspte nootmuskaat
- peper
- stokbrood.


HULPMIDDELEN

Een caquelon, een rechaud met spiritisbrander, een houten lepel met een gat er in (te vervangen door een vork)


Dit is de kaasfondue zoals mijn moeder die met regelmaat maakt. Het geheim voor een goed resultaat? Kirsch uiteraard en "achtjes draaien" met een vork.

Bereidingswijze

Snij de teen knoflook doormidden en wrijf met een stuk de caquelon goed in. Giet de wijn er in en verhit dit op het fornuis, maar laat het niet aan de kook komen. Voeg nu een klein drupje citroensap toe (men zegt dat door het gebruik van de citroensap de kaas zich beter kan binden met de wijn). Doe de geraspte kaas er bij en roer goed met een vork of een houten lepel met een gaatje. "Achtjes draaien," riep mijn moeder altijd als ik moest roeren. Dus gewoon achtjes maken met je vork in de pan. Meng de maizena met de kirsch en maak daar een mooi papje van. Voeg dat papje toe en blijf roeren, roeren, roeren. Voeg zelf geraspte nootmuskaat en peper toe. Zet de caquelon op het rechaud.

Serveertips

Het liefst eet ik bij kaasfondue een tomatensalade en een groene salade (kropsla)en augurken.



Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top