Roseval aardappels met rozemarijn uit de oven

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

700 gr Roseval aardappels5-6 el olijfolie2 sjalotten 2 teentjes knoflook1 el fijngesneden rozemarijnnaaldenfijn zeezout

HULPMIDDELEN

Bakblik of ovenschaal, ingevet


Roseval aardappels hebben een rode schil en zijn roze dooraderd. kan natuurlijk ook met een andere vastkokende aardappel!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175?C.Spoel de ongeschilde aardappels af en snijd ze in vieren. Snijd de sjalotten in vieren. Halveer de knoflookteentjes.

Bereidingswijze

Schep de aardappels met de olie, sjalotten, knoflook en rozemarijn op het bakblik goed door elkaar. Bak de aardappels in ? 50 min gaar in het midden van de oven. Schep ze halverwege om. Bestrooi ze vlak voor het serveren met zeezout.

Serveertips

Lekker bij lamsbout, rosbief en rollade.Tip: kook de aardappels een kleine 10 minuten voor en bak ze dan nog ca. 25 minuten in de oven.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koerinne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies