Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

feest-stamppot

Door: anneke1001

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 5 personen


Voor de stamppot:
200 gr. gedroogde abrikozen
200 gr. zuurkoolspek
2 kg. aardappelen
750 gr. gekruide wijnzuurkool
zout,peper
1/8 l. creme fraiche
Provenciaalse mosterd(nog lekkerder...Dijonnaise van Maille)
Voor de haasfilets:
100 gr. boter
6 filets
50 gr. bloem
4 dl. wildfond
2 dl. witte wijn
1 tl. kaneel



Zuurkoolstamppot met haasfilets en kaneeljus

Ontdek meer:

Voorbereiding

Abrikozen wassen en in stukjes snijden.
Helft spek in blokjes snijden.
Aardappelen schillen.Opzetten met laagje water,stuk spek,zuurkool,abrikozen,snufje zout en peper.In 25 min. gaarkoken.Bak de spekblokjes .Aardappelen afgieten.Spek uit de pan en de alles fijnstampen.Gekookte spek in blokjes snijden en samen met de uitgebakken blokjes,de creme fraiche en de mosterd door de stamppot roeren.

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak de haasfilets rondom bruin en van binnen rose op een matig vuur (cica 6 min.).Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper, pak de filets in aluminiumfolie en houd ze warm.Roer de bloem door de braadboter en laat het 1 min. pruttelen.Voeg de fond en de wijn al roerend toe.Kook de jus 4 min.Roer zo nu en dan.Breng op smaak met kaneel,zout en peper. Snijd de filets in dikke plakken en leg deze op de opgewarmde stamppot.
Serveer de jus apart.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneke1001
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top