Kibbeling

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kilo witvis (zie onder)
500 gram bloem,
2 eieren en
1 liter melk.
Je kan ook een scheutje bier aan het beslag toevoegen. Bak de stukjes in plantaardige olie (bv. olijf-, arachide- of zonnebloemolie) met een temperatuur van 180 graden totdat ze goudbruin zijn.


HULPMIDDELEN

Frituurpan.


Op een simple manier een heerlijk hapje of waar je het ook maar bij wil eten.
(Lekker bij frietes)

Voorbereiding

Spoel de vis af en dep hem droog en snij ze in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm of iets groter. Kruid de stukje vis een dag van tevoren met viskruiden, goed afdekken en in de koelkast.

Bereidingswijze

Spoel de vis af en dep hem droog. Kruid de stukje vis van tevoren met viskruiden. Maak een beslagje: 500 gram bloem, 2 eieren en 1 liter melk.
Bak de stukjes in plantaardige olie (bv. olijf-, arachide- of zonnebloemolie) met een temperatuur van 180 graden totdat ze goudbruin zijn.

Serveertips

Kibbeling wordt gemaakt van stukje witvis (kabeljauw, wijting, roodbaars, koolvis enz.).
Neem eens Italiaanse of cajuun kruiden inplaats van viskruiden en zo kan je eindeloos varieren.

Bron

Van een vis maat

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Dagdeal
Bestel nu »

Handige grote fietsmand met klik- en bevestigingssysteem!

van 59,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met Smult in de keuken heb je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel! Een gegarandeerd succes bij al je gasten. Nu 4x Smult voor slechts € 9,95! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies