Kibbeling

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kilo witvis (zie onder)
500 gram bloem,
2 eieren en
1 liter melk.
Je kan ook een scheutje bier aan het beslag toevoegen. Bak de stukjes in plantaardige olie (bv. olijf-, arachide- of zonnebloemolie) met een temperatuur van 180 graden totdat ze goudbruin zijn.

HULPMIDDELEN

Frituurpan.


Op een simple manier een heerlijk hapje of waar je het ook maar bij wil eten.
(Lekker bij frietes)

Voorbereiding

Spoel de vis af en dep hem droog en snij ze in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm of iets groter. Kruid de stukje vis een dag van tevoren met viskruiden, goed afdekken en in de koelkast.

Bereidingswijze

Spoel de vis af en dep hem droog. Kruid de stukje vis van tevoren met viskruiden. Maak een beslagje: 500 gram bloem, 2 eieren en 1 liter melk.
Bak de stukjes in plantaardige olie (bv. olijf-, arachide- of zonnebloemolie) met een temperatuur van 180 graden totdat ze goudbruin zijn.

Serveertips

Kibbeling wordt gemaakt van stukje witvis (kabeljauw, wijting, roodbaars, koolvis enz.).
Neem eens Italiaanse of cajuun kruiden inplaats van viskruiden en zo kan je eindeloos varieren.

Bron

Van een vis maat

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies