Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Veggie chocoladetaart

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor de vulling:
1 pak (350 tot 450 gram) tofu naturel
1 banaan
2 eetlepels (soja)margarine
1 reep chocolade

Voor de korst:
1 pak kaakjes of crackers
1/8 kopje suiker of zoetstof (optioneel)
6 eetlepels (soja)margarine



Dit is een oorspronkelijk veganistisch recept uit Amerika dat ik heb aangepast.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie met 2 eetlepels margarine. Meng de banaan, tofu en het chocolade mengsel tot het een gladde massa is.

Verkruimel de kaakjes (een deegroller werkt goed) en doe de suiker er bij (als u deze gebruikt). Meng het goed met de margarine tot de kruimels aan elkaar blijven plakken. Druk dit mengsel in de bakvorm om de korst te vormen. Giet de vulling er in en bak de taart 15 tot 20 minuten op 150 tot 175 graden Celsius.

Indien u zachtere tofu gebruikt, goed uit laten lekken en langer bakken.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kittenfairy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top