Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appelbeignets

Door: recepten_van_omalidy

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


6 eetlepels witte basterdsuiker
2 eetlepels kaneelpoeder
5 appels (Goudreinetten)
1 ei
250 gr zelfrijzend bakmeel
zout
flesje pils
frituurolie
poedersuiker


Verder heb je nodig


Appelboor, schuimspaan, keukenpapier


Appelbeignets met pils
20 stuks

Ontdek meer:

Voorbereiding

In diep bord basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren. Appels schillen.
Met appelboor klokhuizen eruit boren. Appels elk in 4 plakken snijden.
Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. Boven kom bakmeel en 1 theelepel zout
zeven. in midden kuiltje maken. Ei in kuiltje schenken.
Al roerend pils toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Vergiet bekleden met keukenpapier.

Bereidingswijze

In frituurpan olie verhitten tot 175 C of tot er witte damp vanaf komt.
Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden.
Met 4 tegelijk appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin frituren,
halverwege met vork keren. Appelbeignets met schuimspaan uit pan nemen en
in vergiet laten uitlekken.

Serveertip

Appelbeignets op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top