Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appelbeignets

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

6 eetlepels witte basterdsuiker
2 eetlepels kaneelpoeder
5 appels (Goudreinetten)
1 ei
250 gr zelfrijzend bakmeel
zout
flesje pils
frituurolie
poedersuiker


HULPMIDDELEN

Appelboor, schuimspaan, keukenpapier


Appelbeignets met pils
20 stuks

Voorbereiding

In diep bord basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren. Appels schillen.
Met appelboor klokhuizen eruit boren. Appels elk in 4 plakken snijden.
Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. Boven kom bakmeel en 1 theelepel zout
zeven. in midden kuiltje maken. Ei in kuiltje schenken.
Al roerend pils toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat.
Vergiet bekleden met keukenpapier.

Bereidingswijze

In frituurpan olie verhitten tot 175 C of tot er witte damp vanaf komt.
Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden.
Met 4 tegelijk appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin frituren,
halverwege met vork keren. Appelbeignets met schuimspaan uit pan nemen en
in vergiet laten uitlekken.

Serveertips

Appelbeignets op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top