Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appelflappen (bladerdeeg)

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

50 g suiker
2 el bloem
1 mespunt kaneel
1 mespunt nootmuskaat
12 plakjes diepvriesbladerdeeg
grote, lichtzure appel
1 el citroensap



Bladerdeeg appelflappen uit de oven; geen luchtjes!!!
12 stuks

Voorbereiding

De suiker, de gezeefde bloem, de kaneel en de nootmuskaat in een schaal doen en goed door elkaar mengen.
De bevroren bladerdeegplakjes naast elkaar laten ontdooien.
De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen.
De partjes grof raspen.
Mengen met het citroensap en aan het bloem-suikermengsel toevoegen.
Goed mengen.
De oven voorverwarmen op 180 C.
Een bakplaat met bakpapier bedekken.
1 eetl. appelvulling op het midden van ieder plakje leggen.
De randen bestrijken met een beetje water.
Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek en hierbij de randen goed aandrukken.

Bereidingswijze

De appelflappen op de bakplaat leggen.
In de oven (gas 2-3 ; hetelucht 180 C) in ca. 20-25 min. goudbruin bakken.
Laten afkoelen op een keukenrooster.

Serveertips

Variaties.
In plaats van met appel kunt u het bladerdeeg ook met peer vullen.
Een snelle variant maakt u door een jam naar keuze te gebruiken.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top