Varkenshaas uit de oven met een champignon-roomsaus

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 varkenshaasjes, 3 teentjes knoflook, zout en peper, 1 eierdooier, 1 bakje champignons in plakjes gesneden, olijfolie, 1 bakjes spekreepjes (ca 125 gram). 1 fijngesnipperde ui, half glas witte wijn (of appelsap). 200 ml slagroom.


Zeer geschikt voor een bijzondere feestmaaltijd.

Bereidingswijze

Ui fruiten in de olie tot ze glazig is. Uit pan halen en apart zetten. Varkenshaas aanbraden en ca 2 minuten aan iedere kant krokant en bruin bakken,. Uit pan nemen en in aluminiumfolie rollen. De spek uitbakken, uitjes erbij, en nu de champignons toevoegen. Bak dit ca 3 minuten mee. Wijn of appelsap toevoegen en flink laten koken zodat de alcohol verdampt. Knoflook en de slagroom toevoegen en alles goed doorwarmen. Eierdooier aanmaken met een beetje van de saus erdoorheen roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen. Varkenshaas in ovenschaal leggen, saus erover heen gieten en 20 minuten in de oven. Direct serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies