Aardbei mascarpone tiramisu

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 7 personen

Bekertje slagroom 250 ml, 50 g en nog wat om te bestrooien poedersuiker, 250 ml mascarpone, 4 eetlepels biologische aardbeienjam, 500 gram aardbeien, 100 g lange vingers, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 100 g cantuccini (koekjes)

HULPMIDDELEN

Lage schaal 24 x 24 cm. of langwerpige schaal.


Nagerecht. Handig al een dag tevoren voor te bereiden. Ziet er zeer feestelijk uit.

Bereidingswijze

Kan 1 dag van tevoren worden klaargemaakt. slagroom met suiker stijfkloppen. mascarpone erdoor mengen. aardbeien jam losroeren, toevoegen. niet gladroeren, je mag wel wat lobbige jam klodders zien :-) aardbeien wassen, schoonmaken en de helft in plakjes snijden. de andere helft halveren (gaan we zo mee garneren dus kies hier de mooiste voor). lange vingers op de schaal leggen. licht besprenkelen met de likeur. (neem evt sinaasappelsap als je geen alcohol wilt gebruiken). 1/3 deel van room eroverheen doen, met achterkant van lepel of met pannenlikker. aardbeiplakjes erover verdelen. helft van rest van room eroverheen doen. cantuccini grof verkruimelen, erop doen. rest van room erop. garneren met de halve aardbeien en bestrooien met poedersuiker. in koelkast zetten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brigittehgv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies